Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Диктаторські закони в дії!

Вже третій день ходжу з колегами і адвокатами по судах, намагаємося взяти на поруки затриманих правоохоронцями хлопців, але все безрезультатно. А тепер все і по порядку:

У п'ятницю були в Оболонському районному суді відчуття не те, що неприємне, а відверто кажучи огидне. Спочатку не хотіли нікого пускати в будівлю суду, довелося провести роз'яснювальну роботу з працівниками "Грифон" - подіяло. Пустили всіх бажаючих і журналістів! Розгляд справ починали з затримкою і до 5.00 ранку наступного дня! Розглядалося багато справ у різних залах засідання, закидають ч.2, ст. 294 ККУ та ч.3, ст. 296 ККУ. На жаль всі засідання відвідати не встиг фізично, але від деяких розглянутих справ був у шоці! Хлопців всіх тримали в клітках, як " особливо небезпечних злочинців". Більшість хлопців були дуже сильно побиті: гематоми ,садна, забиті місця, зламані носи, розбиті голови ..... Це всі сліди " роботи" беркута, які після затримання, ставили хлопців на коліна обличчям у сніг, знімали з них верхній одяг і змушували кричати: "Слава Беркуту "! Судді зачитували рішення написані, як під "копірку" один за одним, обирає запобіжний захід утримання під вартою строком на два місяці - сімнадцяти особам , а двох відпустили під домашній арешт. Особливо цинічно поставилися до літньої людини 72 років - два місяці арешту, який приїхав на Майдан святкувати День Соборності, його затримали на вул. Грушевського під час розгону мітингувальників і сильно побили. Він кілька разів втрачав свідомість, йому викликали швидку допомогу. Молодого хлопця Олександра Кравцова у якого двоє маленьких дітей і за якого поручилися 14 народних депутатів теж заарештували на два місяці. Під час розгляду всіх справ вулиця шуміла. Прийшло дуже багато людей, які обступили суд з усіх боків і підтримували затриманих хлопців. Співали гімн України ! Цікавий факт, коли судді зачитували рішення, можна було почути переживання в голосі, у деяких тремтіли руки, хтось взагалі ховав погляд і не дивився в зал засідання, напевно соромно було! Ясно одне, надійшла команда - " заарештувати, якщо ні то ..." думаю всі розуміють про що йдеться. Система працює і поки збоїв не дає! Це поки! Приїжджав Віталій Кличко підтримати морально затриманих хлопців і підняти у них дух , з багатьма вдалося поспілкуватися під час перерви судового засідання.

У суботу були в Дарницькому районному суді , де розглядалася п'ять справ. Усім закидають ч.3, ст. 296 ККУ, від двох до шести років позбавлення волі. Шостого підозрюваного, Фролова до суду не привезли, хлопець перебуває в реанімації у дуже важкому стані. Затримані хлопці були дуже сильно побиті: розсічені особам і голови, струс мозку, зламані носи, поламані руки. Їх затримував беркут! Я особисто був присутній на суді у Рубцова, хлопець був дуже сьльно побитий, на голові 17 швів, особа в гематомах, він навіть толком не міг говорити. Його рідна мати відразу не впізнала, вона не могла повірити в те, що сталося! Машина на якій він їхав з друзями була вся розбита. Це так "працює" беркут! Але судді непохитні, всім п'ятьом хлопцям винесли запобіжний захід - два місяці утримання під вартою.

Сьогодні дві справи в Солом'янському районному суді. Юрченко Дмитра та Овсієнко Михайла затримали за те, що вони везли в своїх автомобілях покришки (автомобільні шини). Хлопцям закидають ч.2, ст. 294 ККУ, від 8 до 15 років позбавлення волі. Суддя заслухала всі сторони і віддалилася в дорадчу кімнату приблизно на 4 години, після чого повернулася і зачитала рішення про обрання запобіжного заходу на тридцять діб утримання під вартою. Не врахувала вона то, що Дмитро батько двох малолітніх дітей і те, що ми хотіли його взяти з колегами на поруки. Небезпечно стало шини в багажнику возити, навіть дуже небезпечно! Про рішення судді у справі Михайла можна вже здогадатися ... Ось так працює наша судова система сьогодні, використовуючи всі ті закони, за які голосували ПР і КПУ руками! Хотілося, щоб хоч хтось із цих "голосували руками" нардепів бути присутнім хоч на одному такому судовому засіданні і подивився в очі затриманих і підозрюваних, яких сьогодні судять по диктаторським законам. Просто все дійшло вже до абсурду! Влада в агонії! Це якась параноїдальна шизофренія!