Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Влада приховує підписи учасників “виїзного засідання”, оскільки “закони” там приймалися із порушенням Конституції та меншістю від конституційного складу ВР

15 квітня спікер ВРУ В. Рибак пообіцяв доручити Апарату ВРУ надати журналістам списки депутатів, що брали участь у "виїзному засіданні", закріплені автентичними підписами. "Ці списки можна отримати у Верховній Раді і я зараз з цим розберуся".

Однак у відповідь на запит “Української правди” керівник Головного організаційного управління ВРУ Горовий відписався про “неможливість надати копії списків реєстрації народних депутатів з їх підписами на пленарному засіданні 04 квітня 2013 року без їх згоди".

Він посилається на Конституцію та рішення КСУ від 20 січня 2012 р., за яким "лише фізична особа, якої стосується конфіденційна інформація… має право вільно, на власний розсуд визначати порядок ознайомлення з нею інших осіб, держави та органів місцевого самоврядування, а також право на збереження її у таємниці".

Відмова надати список із автентичними підписами реєстрації учасників так званого “виїзного засідання парламенту” на Банковій 4 квітня підтверджує, що рішення там ухвалювалися не просто з порушенням законів і Конституції, але й меншістю від депутатів парламенту.

Жодні виправдання не дають підстав для приховування інформації про реальних учасників голосування за закони для усієї держави. Вони не можуть бути ані таємницею, ані персональними даними, оскільки стосуються усього суспільства від імені якого ухвалюються.