Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Верховна Рада встановить правила «перевиборів» в округах, де вибори було фальсифіковано у 2012 році

КСУ на засіданні 23 квітня 2013 р. розглянув питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень закону про вибори народних депутатів.

"Ухвалою Суду відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі на підставі пункту 3 статті 45 Закону "Про Конституційний Суд України" - непідвідомчість Конституційному Суду України питань, порушених у конституційному поданні, конституційному зверненні".

ПР як повітря потрібні додаткові мандати у парламенті. Адже, як показали майже півроку роботи нового парламенту, у Партії регіонів немає більшості у парламенті.

Додаткові «штики» ПР спробує отримати по проблемних округах - округи № 94 (місто Обухів, Київська область), № 132 (місто Первомайськ, Миколаївська область), № 194 та № 197 (Черкаська область) і № 223 (місто Київ). Це ті округи, які влада ціною неймовірних фальсифікацій змогла відбити  в опозиції у 2012 році.

Той факт, що КСУ 4 місяці ігнорував питання «проблемних» округів, свідчить, що влада взяла паузу для пресингу реальних кандидатів від опозиції на цих округах.

Відмова Конституційного суду у відкритті провадження свідчить, що «оператором» у встановленні правил, вигідних Банковій, на виборах у «проблемних округах» призначена Верховна Рада. Тепер парламентська більшість, контрольована ПР, спробує прийняти такий закон про перевибори, який сприятиме регіоналам отримати додаткові мандати.  

Партія «УДАР» відповідально заявляє, що, разом з іншими опозиційними силами, не допустить дискримінації єдиних кандидатів від опозиції на перевиборах і забезпечить спостереження навіть на найменших дільницях.

У 2012 р. у цих округах виграли представники опозиційних сил, так само буде і на перевиборах.