Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Влада хоче, щоб середній клас платив за багатих та корумпованих чиновників

Чергова податкова ініціатива влади щодо мита на автомобілі свідчить про намір змусити саме середній клас, який й так страждає від «покращення», замість багатіїв наповнювати бюджет. Щоб потім його могли дерибанити корумповані чиновники.

Адже саме пов’язані із владою товстосуми та корумповані чиновники є основними покупцями авто преміум-класу. Відтепер вони платитимуть майже втричі менше, аніж представники середнього класу.

ЗМІ переповнені повідомленнями про купівлю або оренду дорогих автівок чиновниками. Попри недостатню для цього офіційну заробітну платню чиновники масово купують дорогі автівки. Тим часом декларування ними витрат щоразу відкладається.

Останнім часом спостерігається ноу-хау: елітні автівки чиновники уже не купують, а орендують за бюджетні гроші у пов’язаних із ними ж структурами, причому переважно за суттєво завищеними цінами.

Партія УДАР виходить з того, що держава має проводити справедливу податкову та митну політику. А якщо хтось і має платити більше податків, то це мають робити саме покупці дорогих речей, а не масові споживачі із середнього класу.

А вирішення проблеми дефіциту державного бюджету має відбуватися не за рахунок податків із товарів масового вжитку, а шляхом боротьби із корупційними схемами розкрадання державних коштів. Адже скільки у діряву кишеню не клади, вона усе одно залишатиметься пустою.