Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Олександр МОЧКОВ: Ми могли би зекономити близько 2 мільярдів

 

– Хотів би наголосити, що це питання не стосується партії УДАР чи партії "Батьківщина", чи Комуністичної партії, чи "Свободи" – це питання стосується всього суспільства, це питаня стосується всіх чиновників, президента, голови Верховної Ради України, у тому числі питання насамперед стосується Партії регіонів, яка сьогодні перебуває у владі.

На початку цього скликання наша фракція УДАР також подала законопроект про скасування пільг (і я є співавтором), але про скасування пільг президента, народних депутатів, прем'єр-міністра. Проте на сьогоднішній день цей законопроект поки що винесено не було. Було узгоджено спільну позицію трьох опозиційних фракцій – УДАРу, "Свободи" і "Батьківщини" – і винесено цей законопроект. Так що в нас ще буде можливість винести і розглянути законопроект саме від нашої політичної сили, від УДАРу, і подивимося, як далі буде голосувати також і фракція Партії регіонів, яка сьогодні не підтримала скасування пільг.

Якщо б сьогодні був проголосований цей законопроект, то економія коштів, які можна було б скерувати на будівництво лікарень, на школи, на дитячі садочки, – це близько 2 млрд грн. на рік.