Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

"УДАР" намагається очистити держапарат від корупції

Україна посіла перше місце в світі за кількістю легальних мігрантів до ЄС (понад 204 тис. осіб у 2011 році) – 4-та щорічна доповідь Єврокомісії з питань міграції та притулку.

Безвихідь і безнадія – такими є справжні результати "покращення", яке триває в Україні вже третій рік. Саме вони змушують сотні тисяч українців, що виявилися непотрібними у своїй країні, шукати щастя за кордоном.

Більше того, цих людей для влади та Партії регіонів вже не існує. Навіть дипломатичне відомство не надто переймається їхньою долею.

У країнах ЄС було багато випадків загибелі заробітчан, проте до МЗС України інформація про це потрапляє не завжди - правозахисна організація Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL).

Партія "УДАР" вимагатиме від МЗС звітування про роботу із українцями за кордоном, в тому числі щодо виконання заходів Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року.

Для повернення мільйонів українських заробітчан на Батьківщину та зменшення кількості бажаючих залишити Україну необхідно здійснити серйозні зміни в країні.

Серед ініціатив, які відстоює "УДАР", – тотальне очищення держапарату від корупції, полегшення умов роботи малого та середнього бізнесу, відновлення фінансової спроможності місцевих громад, інвестиції у молодь та робочі місця на місцях.