Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Президент пiдписав закон про векселi

«Вексельний» закон відкине Україну в 90-ті, коли держава замість живих грошей розплачувалася з підприємцями папірцями, які нічим не підтверджені, що створювало неймовірні корупційні можливості для чиновників «вирішувати питання».
Запровадження казначейських векселів призведе до вимивання оборотних коштів у підприємств, яких не вистачатиме на зарплати працівникам чи закупівлю сировини, обладнання та інших потреби.
Адже обміняти їх на живі гроші з бюджету за номіналом зможуть тільки обрані і наближені до влади бізнесмени, а решта зможе обміняти їх в кращому випадку з дисконтом 50%, втративши суттєву частину свої коштів.
Партія «УДАР», намагаючись запобігти поверненню цього корупційного механізму, ще 9 січня зареєструвала законопроект № 1222, яким пропонувала вилучити із закону №5519-VI (одразу після вступу його в силу) норму про впровадження фінансових векселів. Але влада всіма засобами блокувала розгляд законопроекту № 1222, який і досі навіть не розглядався профільним комітетом Ради. Ми наполягаємо на його першочерговому розгляду на початку нової сесії.