Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

В країні зростає рівень криміналу

Напади на журналістів в Україні набули системного характеру. Влада намагається лише позначити свою увагу до проблеми через вимоги ЄС.
Охорона можновладців (від президента до окремих міністрів) неодноразово застосовувала силу проти журналістів. Ці факти залишилися безкарними. Потім були 18 травня з побиттям журналістки та неадекватні заяви представників ПР та МВС.
Цей приклад активно беруть на озброєння нові «господарі життя». Бо мають перед очима відповідні випадки та упевнені у своїй безкарності.
У цій справі варто зазначити й роль МВС. Міліція фактично втратила контроль над кримінальній ситуацією в країні (стрімке зростання злочинності – в тому числі серед міліціонерів, замовні вбивства тощо). Однак великі ресурси витрачаються не для боротьби із злочинністю, а для переслідування та тиску на опозиційних політиків та усіх незгодних з владою.
В цих умовах вимога відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка стає не просто справою честі для влади, а питанням національної безпеки. Нездатність керівництва МВС адекватно реагувати на загрози та виклики може призвести до соціального вибуху.