Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Про блокування роботи держпідприємства «Інформаційний центр»

Блокування роботи держпідприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України призвело до зупинки роботи усіх реєстрів та несанкціонованого копіювання персональних баз даних громадян України.
Така ситуація стала можливою в першу чергу через непрозорий порядок ведення реєстру та існування корупційного ринку торгівлі інформацією з баз даних.
Цей випадок свідчить про те, що сьогодні держава не виконує своїх головних функцій та є ледь не головною загрозою для особистої безпеки громадян.
Спроба рейдерського захоплення державних реєстрів свідчить про те, що чиновники розглядають державну службу виключно як можливість для збагачення. Причому для них не існує таких категорій, як інтереси держави чи державна таємниця.
Дивує повільна реакція силових структур – прокуратури, СБУ, МВС. Вочевидь, всі вони зайняті переслідуванням та перешкоджанням опозиціонерам.
Фракція «УДАР» вимагатиме повного та прозорого розслідування ситуації з подальшим інформуванням не лише окремих відомств, а й усіх громадян України, власність яких сьогодні опинилася під загрозою.