Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Взяв участь у парламентських слуханнях, щодо поточного стану інформаційної галузі та перспектив її розвитку

 

18 червня взяв участь у парламентських слуханнях, які були організовані нашим комітетом з питань інформатизації та інформаційних технологій, щодо поточного стану інформаційної галузі та перспектив її розвитку. Як секретар комітету, виступив з пропозицією щодо негайного створення спеціального окремого органу виконавчої влади, який опікуватиметься питаннями інформаційної безпеки в Україні.
Події останніх місяців засвідчили неготовність нашої держави ефективно протистояти на інформаційному фронті. Вважаю, що лише створення окремого органу виконавчої влади, з чіткими завданнями та повноваженнями, дозволить ефективно захищатися від зовнішньої агресії в інформаційному просторі.
Після слухань, дав невеличке інтерв'ю телеканалу Рада в кулуарах. Я відзначив, що партія УДАР безперечно підтримає кандидатури висунуті президентом Петром Порошенком на посади Генерального прокурора, Міністра закордонних справ та голову Національного банку. Фракція УДАР засуджує принцип використання квот при заміщенні державних посад. Лише досвід та професіоналізм мають бути критеріями при призначенні на високі державні посади.
Також, повідомив, що фракція УДАР наполягає на розпуску Верховної Ради та проведенні позачергових парламентських виборів.