Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Круглий стіл присвячений питанням відзначення виведення радянських військ з Афганістану

17 жовтня 2013р. в м. Сімферополі відбувся круглий стіл присвячений питанням підготовки до відзначення на державному рівні 25 річчя виведення радянських військ з Афганістану. В роботі круглого столу взяли участь народні депутати України О.Б. Мочков і С.В. Куніцин.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ та учасників заходу О.Б. Мочков проінформував громадськість щодо Позиції фракції УДАРУ по питанню неприйняття законопроекту «щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій».

Законопроект фракції УДАР «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)» (№1236) було зареєстровано 10 січня 2013 року.

Мотивами що спонукали нас внести зазначений законопроект були:

- намагання виправити помилки пенсійної реформи і дати шанс українцям на високі пенсії та достойний рівень життя.

- запровадження єдиного принципу нарахування пенсій.

Сьогодні, не має права на існування пенсійна система, в якій пенсія вчителя, пенсія лікаря, пенсія працівника культури, робітника звичайного, інженера рахується, як приблизно 45 відсотків від заробітної плати. А у різноманітних чиновників пенсія складає від 80 до 90 відсотків заробітної плати.

То де ж справедливість, сьогодні питає наше суспільство?

Соціальна справедливість при призначенні пенсій – от, чого чекали люди від пенсійної реформи. І саме цієї соціальної справедливості ця пенсійна реформа людям не дала.

Партія УДАР вирішила зробити перший крок до встановлення соціальної справедливості. І цей перший крок ми запропонували зробити з себе.

В нашому законопроекті було передбачено переведення пенсій Президента України, народних депутатів України та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, згідно єдиного Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Тобто таким же самим чином, як і для 90 відсотків наших українських громадян.

09.10.2013 р. Верховна Рада України могла прийняти історичне і правильне рішення щодо скасування  несправедливої пенсійної системи для чиновників.

Цього не сталося через деструктивну позицію Партії Регіонів та деяких мажоритарників.

Негативне голосування за законопроект, внесений фракцією «УДАР Віталія Кличка» нас не зупинить. Найближчим часом ми повторно зареєструємо новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій.