Народний депутат України VII скликання

Олександр Мочков

Верховна Рада розглянула питання щодо розробки національної операційної системи та антивірусу

Вчора, в стінах Верховної Ради під моїм головуванням відбувся круглий стіл на тему: «Національна операційна система – ключовий елемент кібер-захисту держави чи нераціональне витрачання державних коштів?»

Захід зібрав представницьку делегацію з очільників центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, керівників глобальних ІТ- компаній, що працюють в Україні, а також найбільших вітчизняних виробників програмної продукції та постачальників телекомунікаційних послуг, представників ІТ-громадськості.

У своєму вітальному слові до учасників заходу, я відзначив важливість проблеми розробки національної операційної системи та антивірусу. На мою думку, саме зараз прийшов час серйозно задуматися над перспективами практичного втілення в життя цього амбітного задуму. «У контексті забезпечення надійного кібер-захисту України, питання захисту операційних систем та питання антивірусного програмного забезпечення, як базового елементу захисту інформаційних систем від кібер-атак - безсумнівно є фундаментальними».

Але до обговорення цього питання слід підійти виважено та грамотно, щоб державні ресурси не були витрачені дарма.